Οδηγός

ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΕΤΡΑΔΙ

ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΕΤΡΑΔΙ
Σαχίνης Αγάπιος
Τ.Κ.: 52100
Πόλη: Απόσκεπος
Νομός: Καστοριάς
Longitude: 40.559075
Latitude: 21.252509
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: Ιστοσελίδα
Τηλέφωνο: 2467021177
Κινητό: 6986225225
Περιγραφή:

Το «ΠΕΤΡΑΔΙ» είναι ένας πανέμορφος, άριστα σχεδιασμένος χώρος, που βρίσκεται στην περιοχή Αλώνια της Καστοριάς σε υψόμετρο 950 μ.

Κύριο χαρακτηριστικό του η μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του.
Κατασκευασμένο με την απλότητα των υλικών πέτρας και ξύλου όπως τα παλιά αρχοντικά της Καστοριάς που όλοι γνωρίζουν. Με ζωνάρια και φορούσια από καστανιά και ξύλινα χαγιάτια αντί για τα γνωστά τσιμεντένια μπαλκόνια.

Η δυναμική των υλικών βέβαια δημιούργησε στο «Πετράδι» και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που οι παλιοί μάστορες σοφά έδιναν με την μαστοροσύνη τους για να έχουν τις φυσικές διευκολύνσεις λόγω των ιδιαίτερων καιρικών φαινομένων της περιοχής. Ολο πέτρινοι τοίχοι για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες και λοξά παράθυρα όπως οι πολεμίστρες για να μπαίνει μέσα άπλετο φως.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση και τα πέτρινα χειροποίητα τζάκια, δίνουν στο χώρο την ευχάριστη διάθεση παραμονής που σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο κλίμα, λόγω του υψομέτρου, δίνουν στον επισκέπτη την διαφορετικότητα.

Βέβαια, η θέα και των δύο πλευρών της λίμνης (βόρεια και νότια) και της πόλης της Καστοριάς από ψηλά, τόσο κατά την ημέρα αλλά την νύχτα κάνουν το «Πετράδι» μοναδικό.


Ημερομηνία προσθήκης: 11.3.2011  
Powered by Sigsiu.NET