Οδηγός

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ CULTURE 8

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ CULTURE 8
Ζορπίδου Σουλτάνα
Οδός: Κορομηλιά Καστοριάς
Τ.Κ.: 52050
Νομός: Καστοριάς
Longitude: 40.530406
Latitude: 21.18695
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: Ιστοσελίδα
Τηλέφωνο: 2467501047
Κινητό: 6987120413
Αφιερώματα: Αφιερώματα
Facebook: Facebook
Περιγραφή:

Αν ενδιαφέρεστε για οργανωμένες αστικές και φυσιολατρικές περιηγήσεις που σας υπόσχονται κάτι παραπάνω από απλές ματιές σε παλιές εποχές, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος.
Σας προσκαλούμε να περπατήσουμε μαζί ιστορικά μονοπάτια, να κάνουμε ταξίδι στο παρελθόν, σε μιά Καστοριά κοσμοπολίτικη και πολυπολιτισμική, όπου οι τοπικές παραδόσεις συνάντησαν τις ευρωπαϊκές τάσεις και δημιούργησαν ένα μοναδικό πολιτισμικό μωσαϊκό.

Ελάτε να θαυμάσουμε σπάνια δείγματα βυζαντινής τέχνης, τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες των αρχοντικών, να νιώσουμε τον πλούτο μιας καθημερινότητας, εμπλουτισμένης με στοιχεία οθωμανικής και εβραϊκής παράδοσης.
Ξεκινώντας από την αρχαία Ακρόπολη ξεδιπλώνονται κυκλικά οι διαδρομές μας στο βόρειο και νότιο κομμάτι της παλιάς πόλης -τη σημερινή βόρεια και νότια παραλία- δημιουργώντας νοητά το σύμβολο του άπειρου, όπως άπειρες είναι και οι ιστορίες που γράφτηκαν στα καλντερίμια, στις ακρολιμνιές και στα σοκάκια της Καστοριάς.
Διαλέξαμε τα σημαντικότερα μνημεία και σημεία της πόλης και τα κάναμε σταθμούς ενός ταξιδιού σε μακρινούς και πιό κοντινούς αιώνες της Ιστορίας μας φτιάχνοντας για σας μια αξέχαστη διαδρομή στο παρελθόν. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τόσο η γενική επισκόπηση των θεμάτων όσο και η αγάπη για τη λεπτομέρεια.
Οι φυσιολατρικές διαδρομές συνδυάζουν φυσικές ομορφιές με πολιτισμικές πινελιές και διαλέγονται ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Μπορούμε να διασχίσουμε ένα φαράγγι περνώντας πάνω από μια πέτρινη γέφυρα του 17ου αι., να θαυμάσουμε φυσικά σπήλαια, ιστορικά μοναστήρια, να επισκεφτούμε αρχαιολογικούς χώρους και να περιπλανηθούμε σε προϊστορικές εποχές.
Σκοπός μας και υπόσχεσή μας είναι να σας προσφέρουμε μια συναρπαστική περιήγηση που ξέρει να συνδυάζει την ποιοτική και τεκμηριωμένη πληροφόρηση με τη χαρά της εξερεύνησης.
Επίσης οργανώνουμε διαδρομές παιδαγωγικού χαρακτήρα για σχολικές ομάδες.

Οι περιηγήσεις γίνονται καθημερινά κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης.Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για ερωτήσεις και κρατήσεις.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2467 501047 και 6987 120413 Σας περιμένουμε!

Προϊόντα:

Οι διαδρομές μας είναι είναι χωρισμένες σε θέματα και μπορείτε να διαλέξετε μια ή και περισσότερες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.
- Η βυζαντινή περιήγηση επικεντρώνει το ενδιαφέρον στους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς, στην αρχιτεκτονική και την ιστορία τους. Η πολιτισμική κληρονομιά της Καστοριάς στο θέμα αυτό, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή Ιστορία της Τέχνης.
- Η λαογραφική περιήγηση εστιάζεται στην καθημερινή ζωή των κατοίκων στους περασμένους αιώνες, στη σχέση τους και τη συμβίωσή τους με τη λίμνη, στην ιστορία του επαγγέλματος της γουναρικής, στα έθιμα και τις παραδόσεις.
- Η ιστορική περιήγηση μας φέρνει κοντά σε πολλές απ' τις ιστορικές περιπέτειες της Καστροπολιτείας. Αναδεικνύει το πολυπολιτισμικό πρόσωπο της πόλης, όπου η συνύπαρξη του ορθόδοξου, ισλαμικού και εβραϊκού στοιχείου αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής ταυτότητας της Καστοριάς.
- Οι φυσιολατρικές διαδρομές είναι προσαρμοσμένες στην εποχή του χρόνου.
Για να ενημερωθείτε επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το γραφείο μας.


Ημερομηνία προσθήκης: 14.9.2010  
Powered by Sigsiu.NET